Cursuri de formare profesională în Terapie Narativă

Formare inițială în Terapia Narativă

Terapie Narativă. Nivel I

Cursul Terapie Narativă. Nivel I (creditarea CPR se face la cerere) are un număr total de 40 ore.

Formator: conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici

Read more

Terapie Narativă. Nivel II

Formare avansată în Terapia Narativă

Terapie Narativă. Nivel III.1

Terapie Narativă. Nivel III.2

Terapie Narativă. Nivel III.3

Terapie Narativă. Nivel III.4

Terapie Narativă. Nivel III.5

Scurt istoric

Formarea profesională în Terapie Narativă a fost dezvoltată în parteneriat cu Hugh Fox de la Institute of Narrative Therapy (UK) în 2011, constând dntr-o serie de cursuri organizate de către Psiterra în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași și promovate de către INT. Am adaptat structura programului susținut de INT și am organizat Nivelul I în Terapia Narativă pe 26-30 septembrie 2011 în Iași în Turnul Universității cu Hugh Fox formator. Au fost 15 membri care au absolvit acest curs, inclusiv membrii de bază din Psiterra. Nivelul II a fost organizat pe 26-30 martie 2012, iar primul modul din Nivelul III pe 21-25 aprilie 2014.

Contextul inițierii programului a fost setat prin participarea membrilor Psiterrei la Conferința Europeană de Terapie Narativă și Muncă Comunitară, Ediția I (Brighton, 2009, organizată INT și condusă de Hugh Fox) și la Conferința Europeană de Terapie Narativă și Muncă Comunitară, Ediția II (August 2012, Copenhaga, condusă Jannike Fogh).

Hugh Fox a decis să sprijine dezvoltarea programului de terapie narativă în România după ce a fost promotorul unei seriii de formări în terapia narativă în alte țări din Europa Centrală și de Est începînd cu anul 2000 (Moscova, Rusia; Varșovia, Polonia; Praga, Republica Cehă). De la inaugurarea INT în 2002, Hugh Fox a fost împreună cu Dulwich Centre, Adelaide, Australia gazdă pentru Conferința Internațională de Terapie Narativă și Muncă Comunitară, Ediția 5 din Liverpool în 2003, fiind prima conferință internațională organizată de Dulwich Centre în Europa.

Psiterra a fost organizatorul ediției a 3-a a Conferinței Europene de Terapie Narativă în iulie 2014 și este inițiatorul și suporterul the Europe+ Narrative Therapy and Community Work Network NEWSLETTER.

Ca rezultat al colaborării și cu supervizarea și susținerea lui Hugh Fox și a INT în 2014 a avut loc avizarea Asociației Psiterra ca furnizor de formare profesională continuă și acreditarea cursului de formare continuă Terapia Narativă, nivel I. În prezent Asociația Psiterra furnizează cursul acreditat la Colegiul Psihologilor, Terapie Narativă – Nivel 1 pentru profesioniștii din România.

Beneficii și avantaje

  • acces la rețeaua europeană de practicieni narativi (Europe+ Narrative Therapy and Community Work NETWORK – E+NTCW)
  • participarea cu un cost preferențial la programele organizate de Asociatia Psiterra în parteneriat cu Departamentul de Psihologie al Facultății de Psihologie și Științele Educației (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) – Conferința Națională de Terapie Narativă și Aplicații Comunitare și Organizaționale (cu participare internațională); Workshop-uri cu aplicații narative
  • abonament la Biblioteca Psiterra și colecția de articole, cărți digitale, documentare profesionale video pe teme de terapie narativă și aplicațiile acesteia.

Te invităm să beneficiezi de serviciile noastre!